Skip to content

Una xarxa social per a investigadors i universitaris

 

Academia.edu. funciona com una mena de xarxa social per a investigadors i professors universitaris. És a dir, hi podeu obrir un perfil, seguir i ser seguits, rebre suggeriments… però la diferència amb les xarxes convencionals és que allò que es converteix en subjecte de seguiment són essencialment els documents compartits. articles, tesis i treballs que cada acadèmic comparteix en obert.

 

  • La temàtica és molt diversa (lingüística, enginyeria, filosofia…), ha assolit més de 3 milions i mig d'usuaris, i més de 5 milions de visites mensuals. Per facilitar l'accés als documents, els usuaris utilitzen un sistema d'etiquetes orientatives. < tal de poder fer fàcil l’accés als documents que et puguin interessar, cadascun d’ells està etiquetat amb una sèrie d’etiquetes creades pels usuaris.
  • Els documents es poden pujar en word o pdf i es carreguen directament a l‘scribd, o sia que així que es poden descarregar o ser visualitzats directament.
  • Academia.edu també a pàgina incorpora una aplicació estadística que compta les visites diàries, els documents consultats pels visitants i l'indret des d'on accedeixen. Així doncs, també és converteix en una bona eina per mesurar l'impacte de les publicacions, amb la característica afegida de la disponibilitat i el lliure accés que proporciona internet.

 

 

Share Button
Published in2.0

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: