- En breu, serà a les llibreries "¿Una eternidad digital? Vida y muerte antes y después de internet, d'Ernest Benach i Miquel Pueyo. Es tracta de la versió en castellà de l'obra amb què vam guanyar el premi d'assaig Josep Vallverdú, de l'any 2012.
Aproximación a la historia de la cultura de la muerte y reflexión sobre la vida, el tiempo, la memoria, el amor y la identidad. Las sociedades occidentales han convertido la muerte en tabú, la han ocultado, pero ello no elimina la angustia de saber que la muerte no hará excepciones con ninguno de nosotros y hace más difícil que nos enfrentemos a ella con serenidad. Nuestra vida es como un rayo en medio de la noche, precedido y seguido por millones de rayos más, y es justamente la limitación del tiempo que nos ha sido concedido lo que da un sentido único a cada existencia. Durante siglos hemos regulado la memoria y la herencia de los difuntos. Ahora, a principios del siglo XXI, inmersas en la sociedad red, millones de personas se han dotado de una identidad digital tan potente como la real y los autores realizan una propuesta sobre la manera de gestionar la muerte, la memoria y el olvido digitales.
Miquel Pueyo i París (Lleida, 1957) és doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Des de 1979, és professor de sociolingüística i política lingüística de la Universitat de Lleida, i ha estat vicedegà de Comunicació Audiovisual de la facultat de Lletres de la Universitat de Lleida, entre 2001 i 2004. De 1986 a 1988, va dirigir la reforma de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs. Ha publicat una dotzena de llibres (tres d’aquests, premiats amb els premis d’assaig “Xarxa”, “Rovira i Virgili” i “Josep Vallverdú”) i diversos articles científics relacionats amb la seva activitat acadèmica, amb el llenguatge no verbal i amb les relacions entre els processos de modernització i l’expansió de les llengües estatals, a Europa, entre els segles XVIII i XX. Entre 1988 i 1995, va ser diputat del Parlament de Catalunya, on va presidir les comissions de la Sindicatura de Greuges i de l’Estudi de les Dificultats del Llenguatge de Signes. El gener de 2004 va ser nomenat director de Planificació Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Durant el període de gener de 2005 a maig de 2006 i de desembre de 2006 a setembre de 2007 va ser secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, president del Consorci per a la Normalització Lingüística, de la Comissió de Toponímia i del TERMCAT. Des del 18 de setembre de 2007 fins al 12 de gener de 2011 ha estat delegat del Govern de la Generalitat a Lleida i vicepresident del Consorci del Montsec, càrrec des del qual va posar en marxa el Parc Astronòmic Montsec. Des d’aquest dia, s’ha reincorporat a l’activitat docent a la Universitat de Lleida com a professors de l’àrea de coneixement de Comunicació Audiovisual i Periodisme, i ha assumit la direcció de la Càtedra de Periodisme i Comunicació.
Be First to Comment