Skip to content

Una entrevista cortesana

Juan Carlos I
Juan Carlos I (Photo credit: Wikipedia)

Sabíem perfectament que el rei d’Espanya no és cap llumenera. De fet, sabíem perfectament que els seus interessos, el seu nivell cultural, la seua preparació i la seua “campechanía” no eren gaire diferent de la que va caracteritzar, durant segles, els seus familiars i antecessors. De tota manera, tant la Zarzuela com TVE s’haguessin pogut estalviar de confirmar-nos-ho, a través de l’entrevista que Jesús Hermida va fer al monarca.

Al capdavall, no hi va haver entrevista, sinó un monòleg de Jesús Hermida combinat amb una conversa entre dos senyors d’edat avançada, un dels quals es queixava de la dificultat de contestar “a bote pronto”.  Algú ha escrit que Hermida i Juan Carlos semblaven imitats o interpretats per Carlos Latre.

Tot plegat va ser una mostra d’antiperiodisme o, més ben dit, de pseudoperiodisme servil i cortesà que feia pensar en la famosa frase “Así se las ponían a Fernando VII“, il.lustre antecessor del rei actual. Dels temes que podien interessar al públic televisiu (Urdangarín, Botsuana, abdicació…) ni se’n va parlar. En tot cas, sí que hi va haver temps per amonestar indirectament els súbdits catalans de Sa Magestat.

A pesar del blindatge de què durant decennis ha gaudit Juan Carlos de Borbón (legal, mediàtic…), la seua exposició televisiva va demostrar essencialment que d’on no n’hi ha no en pot rajar i que, a més, no n’hi havia hagut mai. Si l’entorn reial creu sincerament que la campanya per recuperar la imatge reial està ben encaminada, aleshores és que la desconnexió entre la societat espanyola i catalana i la Zarzuela és molt més gran del que ens podíem imaginar.

 

Share Button
Published inOPINIÓPOLÍTICA

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: