Skip to content

Twitter i la tele

L’expansió de les xarxes socials no només no ha devorat l’espai i el temps de la televisió, sinó que ha propiciat l’aparició d’una “segona pantalla”, la dels mòbils amb connexió a internet, on els espectadors comenten allò que passa a la pantalla televisiva. Aquesta  conversa social televisiva a internet es produeix, sobretot, a través de Twitter. Només a Espanya i en un any, el 2013, 4 milions i mig d’usuaris van tuitejar sobre continguts televisius, i un 32% de tots els comentaris apareguts a Twitter, en l’horari de màxima audiència, giraven al voltant d’allò que feien a la tele.

La limitació dels 140 caràcters de Twitter i la seua condició de conversa pública en directe són raons suficients per al seu èxit, a l’hora d’erigir-se en una mena de nou prescriptor de la programació televisiva. És clar que també hi ha qui, en sentit contrari, opina que no és la televisió la que es veu revitalitzada per aquesta conversa incessant en la xarxa, sinó que són els continguts televisius els que proporcionen arguments i temes per a aquest debat interminable.

Dimarts passat, en el marc de la Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida, el periodista i escriptor Víctor Amela, va estar parlant d’aquesta nova manera de veure la tele (amb el Twitter) i va venir a dir que fins i tot quan veu el “seu” programa a la pantalla televisiva, com un monjo llegint en solitari a la seua cel.la, l’individu contemporani sent la necessitat de no perdre la comunicació amb els altres. En síntesi, la visió que Amela va compartir amb el nombrós públic assistent a la seua conferència, en relació a la televisió i a les xarxes socials, va ser més aviat optimista i oberta, la qual cosa el va dur a una conclusió un punt audaciosa i provocativa, en afirmar que “tenim els followers, les nòvies i els nòvios, i la vida que ens mereixem”.

Publicat a SEGRE el 13 d'abril de 21014

Share Button
Published in2.0OPINIÓ I ARTICLES PUBLICATS

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: