Skip to content

Si parlo de córrer

Abans en deien córrer i ara, que està de moda, en diuen running. Hi ha qui assegura  que cada cop corre més gent perquè és una pràctica esportiva que no exigeix grans despeses i hi ha qui, al contrari, troba que s’ha posat de moda perquè permet lluir  un ampli ventall de símbols de l’estatus de corredor  com Déu mana: roba especialitzada, calçat, adminicles electrònics, software, càmeres fotogràfiques, auriculars, begudes i gels… El que és innegable és que ningú no surt actualment a córrer amb una samarreta imperi (ha plogut molt des que Marlon Brando la va posar de moda), ni amb la gorra de la cooperativa, ni amb uns queds barats. Ei, queds a Lleida, però vambes a Barcelona…

Si sou runners o si esteu pensant de posar-vos a córrer, us recomano ferventment (si no ho heu fet encara) que llegiu De què parlo quan parlo de córrer, del novel.lista i maratonià japonès Haruki Murakami, un llibre on explica el procés que el va dur a córrer i com aquesta activitat l’ha influenciat en la seua manera de treballar i de viure. De totes les reflexions compartides per Murakami amb els lectors del seu llibre més personal i íntim, jo em quedaria amb aquelles que fan referència al pas del temps, a la constatació que en cada marató en què participi farà una marca pitjor, però que continuarà corrent, encara que es faci gran i li diguin que hauria de plegar. Si més no,  mentre pugui acabar una marató sense haver d’arribar caminant a la meta.

Tant si sou runners com si no, em sembla que la darrera conclusió de Murakami us semblarà  digníssima, magnífica. És d’aquelles divises que semblen donar sentit a tota una vida: “un dels privilegis que tenim els que hem evitat morir joves és el de fer-nos grans. Ens espera l’honor del declivi físic. L’únic que podem fer és acceptar-lo i aprendre a conviure-hi.”

HarukiMurakami

Share Button
Published inOPINIÓOPINIÓ I ARTICLES PUBLICATS

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: