Skip to content

Quico Homs, el govern espanyol i la UE

Avui, Francesc (Quico Homs) ha pronunciat a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida una conferència. En la seua conferència  ha dit diverses coses interessants, ha compartit dades i ha realitzat una intervenció força ben estructurada. Com que ja haureu llegit a través dels mitjans allò essencial del que ha explicat, només voldria subratllar la reflexió que ha fet, en relació a aquesta insistència persistent amb què el govern espanyol exigeix a la Comissió Europea avali el seu punt de vista (el del govern espanyol), sobre la presumpta expulsió del si de la UE d’una Catalunya independent d’Espanya.

Per què resulta tan paradoxal aquesta insistència? Si més no, per dues raons. La primera, perquè sobta el nerviosisme amb què Madrid reacciona davant la hipòtesi d’una declaració unilateral de sobirania que encara ni tan sols no s’ha insinuat. La segona, perquè aconseguir que la UE expulsés Catalunya significaria que l’Estat espanyol hagués reconegut prèviament la seva independència. Altrament, com podria sol.licitar l’expulsió del que per a Madrid no és res més que una “autonomia”. En qualsevol cas, les presses i el nerviosisme de Madrid no s’adiuen gaire amb el tarannà de les institucions europees.

Share Button
Published inOPINIÓPOLÍTICA

2 Comments

  1. Jordi

    Exacte. A mi em sembla un raonament impecable. Altrament, si el peatge és passar una temporada cora de la UE, no deixa de sortir a compte.

    • Totalment d’acord. Tanmateix, és dubtós que la UE passi per alt el fet que Catalunya és una contribuent neta i una societat avançada i amb una clara voluntat d’avançar en la construcció europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: