Skip to content

Què pensa el president Mas?

 

Alfons Quintà, en un article publicat a eldebat.cat, afirma que una font de CDC ha facilitat informació al mitjà sobre les enquestes sobre intenció de vot que el partit efectua regularment per a ús intern d’un cercle reduït de dirigents. Segons Quintà, les enquestes detectarien una caiguda sostinguda de vot convergent per dues raons principals: el desmantellament dels sistemes públics d’ensenyament i salut, i la sensació d'”haver perdut dos anys”.
Personalment sóc del parer que a banda de possibles canvis en l’estructura del govern, en les àrees més afectades per les retallades i la incapacitat de promoure polítiques alternatives, CDC fa temps que afronta el dilema de quan afrontar unes eleccions anticipades, abans que la sagnia de vots es faci encara més gran. Dia rere dia i malgrat que el PSC està molt lluny d’erigir-se en el partit central de l’oposició al Govern (de fet, segurament serien ERC i ICV-EV les dues forces polítiques que pujarien en unes eleccions), el desgat convergent s’incrementa dia rere dia. Deixant a banda les consideracions  relacionades amb les expectatives dels partits polítics catalans, segurament també cal esperar un increment de l’abstenció, en paral.lel a l’augment del malestar social i a la indignació que es va apoderant de sectors socials diversos.
Mentrestant, totes les institucions espanyoles –des de la Corona al Tribunal Suprem– estan experimentant els efectes d’un desprestigi creixent, el president del govern està “desaparegut” o és desautoritzat, quan diu alguna cosa, per les institucions europees,  i les notícies econòmiques continuen essent d’enorme gravetat.
En aquest context, des d’una òptica nacional, de país, el president Mas s’hauria de preguntar –de fet, d’altres ja ho han fet per ell, en diverses ocasions– si creu sincerament que la situació actual és indefinidament sostenible o si no hauria de fer un gest d’autoritat envers l’Estat i obrir, simultàniament, negociacions exploratòries amb la Unió Europea i amb els estats que la integren.
Crec que no som pocs els catalans i catalanes que ens fem la mateixa pregunta, la qual cosa potser  no significa que tinguem una resposta clara, definitiva i majoritària, però sí que és arribat el moment de plantejar-la en veu alta.

Català: Bandera Nacional, de la Unió Europea, ...
Català: Bandera Nacional, de la Unió Europea, i l’autonòmica. Español: Bandera Nacional, de la Unión Europea, y la autonómica. (Photo credit: Wikipedia)

 

Share Button
Published inPOLÍTICA

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: