Skip to content

Nació xarxa: De la nació a la comunitat virtual?

Universitat de Lleida."Nació xarxa: De la nació a la comunitat virtual?" Lleida, 19 de gener de 2013
Universitat de Lleida.”Nació xarxa: De la nació a la comunitat virtual?” Lleida, 19 de gener de 2013

Avui, a la Universitat de Lleida, s’ha celebrat una sessió de debat amb el títol Nació Xarxa: De la nació a la comunitat virtual?, arran d’una iniciativa d’Antoni Gutiérrez Rubí, acollida per la Càtedra de Periodisme i Comunicació i gestionada per Ricard Espelt i Anna Agustí.

Els ponents han estat Igor Calzada, Meius Ferrés, Antonio Lafuente i Antoni Gutiérrez Rubí, i en el debat  han participat Jordina Freixenet, Oriol Nel.lo, Javier Creus, Ignasi Aldomà, Carles Campuzano, Anna Agustí, Odón Elorza i Ricard Espelt. Posteriorment, la sessió ha estat seguida, en format obert, per una trentena de professors i activistes 2.0 de diverses sensibilitats polítiques.

Per entendre l’àmbit d’aquest debat inicial, podríem donar un cop d’ull a les aportacions de Saskia Sassen i Igor Calzada. La idea forç ainicial s’ha basat en la constatació que el debat sobre el concepte nació s’ha d’abordar també en el context de la societat xarxa i prenent en consideració les idees de Rheingold sobre les comunitats virtuals i de Wellman sobre Internet com un marc de relacions que supera les limitacions convencionals de temps i espai.

S’han plantejat moltes preguntes i s’han donat algunes respostes. És la nació xarxa un nou espai il.limitat i inclusiu? Quins elements identitaris defineixen el concepte nació xarxa? Com es transformen els espais de les ciutats per construir xarxes que vinculin a una identitat?

Previsiblement, aquesta sessió serà únicament la introducció d’unes jornades més àmplies que se celebrarien a Lleida abans de l’estiu i les actes de les quals serien publicades en edició multilingüe i multiformat a finals d’enguany.

Share Button
Published in2.0COMUNICACIÓ POLÍTICA

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: