Skip to content

“Mort certa, hora incerta. De l’edat mitjana a la societat digital”

És una aproximació a la història de la cultura de la mort i una meditació sobre la vida, el temps, la memòria, l’amor i la identitat. les societats occidentals han convertit la mort en un tabú, l’han amagat, però això no elimina l’angoixa de saber que la mort no farà una excepció amb cap de nosaltres i fa més difícil que l’afrontem amb serenitat.

La nostra vida és com un llampec en la nit, precedit i seguit per milions d’altres, i és justament la limitació del temps que ens ha estat donat allò que dóna un sentit únic a cada existència.

Durant segles, hem regulat la memòria i l’herència dels difunts. Ara, a principis del segle XXI, immerses en la societat xarxa, milions de persones s’han dotat d’una identitat digital tan potent com la real i els autors fan una proposta sobre com hauríem de gestionar la mort, la memòria i l’oblit digitals.

Aquest llibre, amb el qual Ernest Benach i un servidor vam guanyar el Premi d’Assaig Josep Vallverdú de l’any 2012 es presentarà inicialment a Lleida el propvinent 11 de març, a les 19’30 hores, a la sala petita de l’Auditori Enric Granados.

Share Button
Published inMORS CERTA, HORA INCERTA...

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: