Skip to content

“L’estripada” de 21 de juny de 2016

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/catalunya-vespre/lestripada-avui-amb-miquel-pueyo/audio/926428/

Res de nou sota el sol, en aquesta campanya electoral que recorda el Dia de la Marmota.  Ni tan sols a base d’estirabots, com aquell de  "vengo de una tierra donde tienes que partirte la cara literalmente para poder hablar en castellano”, aconsegueixen de commoure’ns els aspirants a la Moncloa. Espanya està avorrida i té ganes de començar les vacances i d’anar-se’n a la platja. Si l’any 35, com explica Josep M. De Sagarra, ja hi havia una cançó de l’estiu que se sentia per tota Barcelona i que feia: “Rocío, manojito de claveles, capullito florecío…” , enguany sentirem, des de la tovallola, cantar les absoltes d’algun dels candidats o la crida del muetzí constitucional i financer a formar un govern d’ordre.

 

Una de les coses poques coses sensates que he sentit aquests dies l’he escoltada al Sr. Pi-Sunyer, que és un home que duu al cap les estructures d’Estat, i que recomanava de no explicar els passos que hi ha preparats fins a la independència. En un país de tants caps, tants barrets, on hi ha tanta gent disposada a debatre furiosament si en una futura repúblicana catalana hi hauria d’haver armada o un o tres idiomes oficials, o si s’hauria de conduir per la dreta o per l’esquerra, la recomanació del Sr. Pi-Sunyer em sembla d’allò més sensata, tot i que em fa por que seran una minoria els que la seguiran.

A Madrid, estan convençuts que la majoria sobiranista al parlament ha quedat liquidada, després de l’ensulsiada pressupostària. I, tanmateix, els catalans encara podríem acabar guanyant si aquest cop sabéssim aprofitar la debilitat i la manca d’idees de la política espanyola. Ens en sortirem? No és fàcil de contestar aquesta pregunta. Potser ni tan sols no és convenient, però no m’agradaria gens ser de la generació que  va desaprofitar una altra (la darrera?) oportunitat històrica.

Share Button
Published inOPINIÓ

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: