Skip to content

“La casa eterna. Saga de la Revolució rusa”

S’acaben les vacances. 1627 pàgines. “La casa eterna. Saga de la Revolució rusa”, de Yuri Slezkine. Aquest és el llibre que m’ha acompanyat durant aquesta ‘desconnexió’ digital.

El llibre es divideix en tres rames: la pimera és una saga familiar dels nombrosos residents de la Casa del Govern; la segona, analitza els bolxevisme i els bolxevics, el motiu del seu ascens i la raó del seu fracàs; la tercera és literària i té a veure amb les seues lectures, amb allò que van escriure i amb els personatges literaris que els van influenciar més. En síntesi, constitueix una temptativa molt interessant d’aquell experiment humà que va constituir la Unió Soviètica i que va acabar poblat pels fantasmes de centenars de milers de desapareguts. Entre 1937 i 1938, aproximadament 29.000 persones van ser sentenciades a mort, únicament a Moscou. Les executaven en dos llocs “especials”: Butovo, camp de tir de l’NKDV, i Kommunarka, una antiga datxa, tots dos situats en els afores de la ciutat. Els organitzadors de les operacions massives van ser posteriorment eliminats, per ordre d’Stalin.

Una història diferent del comunisme, a través de la vida dels habitants de la Casa del Govern, de Moscou. L’optimisme de la utopia, la vida real sota l’estalinisme i els seus centenars de milers de víctimes, i la desaparició del mil·lenarisme bolxevic.

Share Button
Published inBREUS

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: