Skip to content

Joves indignats

Segons una enquesta realitzada pel Centro Reina Sofía, el tant per cent de joves entre 18 i 25 anys que s’interessa per la política és més alt que el de l’any 2008, donat que ha passat del 26’9% al 41’4%. Anem a pams, però. Els sentiments que la política d’ara mateix els inspira són indignació, desconfiança i impotència, i consideren que els problemes més greus del sistema són la corrupció i la falta de credibilitat dels representants polítics. L’establishment és, per a ells, responsable de les seues limitades esperances en l’educació i el  treball  i, per tant, el veuen com el mur que bloqueja el camí del seu  futur. O sigui que, com va dir Guardiola després de la primera derrota del Barça contra el Numància: “això és una merda…”.

I, tanmateix, les forces de l’ordre polític, els partits i els líders que han fet de la política una professió tenen encara l’esperança de sortir relativament indemnes, en les primeres eleccions que hagin d’afrontar. Per què? En part perquè l’opinió majoritària entre els joves s’ha de matisar tenint en compte que no són encara suficients els més polititzats i actius, i d’aquests, són una minoria els que finalment s’acostaran als centres de votació.

No fa pas gaire, parlant sobre l’edat dels líders polítics i sobre les formes del discurs i de l’escena política actuals, em deia una alumna que deu tenir 20 anys: “Això de la política és una cosa d’adults!” Hauríem de prendre aquesta conclusió en el seu context. No és cap broma. És la constatació d’una distància que ells perceben sovint com a insalvable i també la demostració que la indignació i la incertesa no han arribat encara (si més no, d’una manera global) a generar una massa crítica que garanteixi la gestació d’un autèntic canvi. I és que tant si ens agrada com si no les persones no voten necessàriament pels seus interessos. Voten pels seus valors, per la seua identitat, i voten per aquells amb qui se senten identificats.

Share Button
Published inOPINIÓ I ARTICLES PUBLICATSPOLÍTICA

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: