Skip to content

Inconvenients de ser rossa

Corinna zu Sayn-Wittgenstein és una ciutadana sueca convertida en princesa pel casament amb el segon dels seus marits, el príncep Casimir zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, de qui es va divorciar el 2005, i que des de 2006, manté una amistat especial amb el rei. La princesa és una senyora atractiva de 48 anys, els mateixos que que té la infanta Elena, però extraordinàriament ben gestionats, que manté una intensa vida social i es dedica als negocis. Fins no fa gaire, la seua existència era un dels secrets de la nostra família reial i no se’n parlava públicament, però entre les escapades a Botsuana i els correus electrònics d’Iñaki Urdangarín, és com si la família mateixa hagués optat per convertir-se en protagonista d’una telesèrie que setmanalment es veiés obligada a superar-se, proporcionant-nos noves sorpreses.

Darrerament, la princesa s’ha marcat una tournée mediàtica amb un megareportatge a la revista Hola i dues entrevistes amb El Mundo on ha parlat, entre foto i foto, de la seua col.laboració amb el govern espanyol en assumptes delicats i confidencials, com ara buscar feina per al sogre del Rei, sense acceptar cap retribució. El que més m’ha impressionat de les entrevistes principesques és una frase críptica i perturbadora: “Sóc dona, i a sobre rossa, la qual cosa complica les coses encara més”. Com a primera providència, això ja et duu a preguntar-te si les coses li resultarien més senzilles si fos negra, grassa, o estigués a l’atur i no calcés ballarines de Manolo Blahnik, posem per cas…

És aplicable la frase als senyors rossos? No ho podem saber, perquè no ha aparegut cap amic especial de la Reina que ens ho expliqui. A mi, per un moment m’ha recordat la Divisa de Maria Mercè Marçal (A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona,/ de classe baixa i nació oprimida), però l’he descartada ràpidament, perquè això de la classe baixa i la nació oprimida deu de ser bufar i fer ampolles, comparat amb els inconvenients de ser dona, rossa i amiga del rei.

Share Button
Published inOPINIÓ I ARTICLES PUBLICATS

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: