Skip to content

Farmacèutics cobradors

Per posar-ho encara una mica més complicat, a la mitjanit del 22 al 23 de juny, les farmàcies de Catalunya haura de començar a recaptar el famós “euro per recepta”. A banda del tiquet de caixa corresponent, el ciutadans podran  sol·licitar a la farmàcia un justificant d’abonament de la taxa i un extracte on constin les seues dades personals i es relacionen totes les receptes dispensades amb informació de la taxa abonada per a cadascuna. En aquest extracte també hi figurarà el saldo pendent fins al màxim anual de 61 euros.

Si hi afegim la convocatòria d’una crida a no pagar l’“euro per recepta”, la necessitat d’explicar la mesura als clients i la confecció de justificants i extractes, em fa l’efecte que les cues a les farmàcies es faran més llargues i en el cas que algú es negui a pagar, se suposa que els farmacèutics haura d’obligar els infractors a omplenar un formulari.

En fi, caldrà veure com comença l’aplicació d’aquest peculiar impost indirecte, que recaurà especialment sobre les espatlles dels malalts crònics i persones d’edat. Bonic, allò que se’n diu bonic, no en serà gens i cal recomanar als farmacèutics i les farmacèutiques que s’ho prenguin amb molta paciència, perquè els acaben de convertir en auxiliars de la hisenda pública, en uns moments en què la situació de moltes famílies està arribant al límit.

Map of Spain with Catalonia highlighted. Españ...

Share Button
Published inOPINIÓ

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: