Skip to content

Estat d’excepció a Espanya

Espanya - barna metro
Espanya – barna metro (Photo credit: cinocino)

A partir d’avui, comença l’estat d’excepció econòmic i polític a Espanya. A banda de les mesures econòmiques, se’n prendran d’altres (com la reducció del nombre de regidors però no de les diputacions provincials) que tenen com a objectiu afegit  redimensionar el sistema electoral, incrementar la desconfiança dels ciutadans en els electes i fer més difícils les mobilitzacions per aturar aquest cop d’estat tou.

No és amb por ni amb desesperació que hauríem de reacciona, però. En moments històrics molt més difícils, han estat diverses les societats que han fet front a la manca de llibertat, a la insensibilitat  i a la injustícia. Ara bé, tampoc no ens hem d’enganyar. A la majoria de la població li tocarà de reviure situacions de penúria o d’injustícia que els més grans podran comparar amb la vida a l’Espanya dels 50. Mentre la nostra societat no estigui en condicions d’alterar substancialment l’actual estat de coses que, a més, ens duu directament a la pobresa i a la recessió, moltes famílies s’hauran d’organitzar més que rígidament  per poder tirar endavant amb una dignitat mínima.

Per qui més ho lamento, sens dubte, és per les persones grans que havien dipositat les seues esperances en una vellesa justa i comfortable, i també per aquells nois i noies d’entre 20 i 30 anys, que estan condemnats –si no canvien les circumstàncies– a perdre les oportunitats que la joventu hauria de proporcionar, en cada generació.

Share Button
Published inOPINIÓ

2 Comments

  1. Josep Grau

    En un dia pèssim com el d’avui el filòsof Javier Gomá deixava anar una reflexió per a l’autoestima. Sense cap mena de dubte, deia, tots escolliríem aquesta època per ser pobres, malalts, discapacitats, dissidents o presos. Malgrat totes les misèries, el progrés moral de la humanitat és indubtable. Afortunadament és així.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: