Skip to content

Empat

Els últims dels estudiants que s’havien tancat el 17 de maig al despatx del rector de la Universitat de Lleida van abandonar misteriosament el recinte del Rectorat durant la matinada de dimecres a dijous, tres hores abans que arribessin sis furgons de la Brigada Mòbil  dels Mossos d'Esquadra amb mig centenar d’agents, una patrulla de la Guàrdia Urbana i una ambulància. Els universitaris que viuen en pisos que donen a l’aparcament de la Universitat van ser els primers a enviar, a través de les xarxes, les fotos de l’operatiu. Després de successius abandonaments (l’assemblea dels estudiants de Lletres es va desmarcar de l’ocupació el proppassat 3 de juny i va criticar l’agressió als periodistes de TV3), els estadants que encara eren al despatx del rector haguessin tocat, en números redons, a 10 agents per persona, en cas d’haver coincidit a l’edifici.

 

A mig matí, el rector va manifestar la seua satisfació perquè s’havia acabat de forma “pacífica i tranquil.la” l’ocupació i els okupes van emetre un comunicat en què es felicitaven de l’”èxit” de la seua acció  i anunciaven la continuació de la “lluita” al carrer i a les aules. Un portaveu dels okupants en declaracions a Ràdio Lleida va afegir maliciosament: “Abans de trucar a la policia podrien haver comprovat si érem allà.” Cap a finals del matí, però, el control de la situació va passar a mans de les senyores que s’ocupen de la neteja del Rectorat i que van haver de fer un autèntic esprint per netejar vidres, retirar brossa, recuperar catifes i eliminar els nombrosos vestigis de la batalla.

Si l’okupació va acabar en un empat, la imatge simbòlica del conflicte serà aquesta, la de les senyores fent pacientment net. D’altra banda, hi afegiria aquest grup d’estudiants que ha elaborat un projecte per crear un mitjà digital independent, d’abast universitari, a fi de donar veu a l’estudiantat, un col.lectiu tradicionalment poc escoltat i imperfectament representat per alguns dels que afirmen parlar en representació seua

Share Button
Published inOPINIÓ

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: