Skip to content

Emma Roca, la ironwoman

Emma Roca

El dia de Sant Jordi el vaig passar (al matí) a Barcelona, amb l’Ernest Benach, participant en la cerimònia tradicional de signar llibres en diversos indrets de la ciutat, i a la tarda ho vaig fer a Lleida, però no és d’això que us volia parlar.

Del que vull dir alguna cosa és de l’autora de Non stop!, l’Emma Roca, amb la qual va compartir sessió de signatures a la llibreria Altaïr. Reconec que no la coneixia d’abans ni coneixia el seu llibre, editat per Cossetània edicions, però em va captivar l’energia d’aquesta mare de tres fills, bombera a l’Alt Urgell, especialista en ultramaratons i raids de muntanya, bioquímica i doctoranda.

Ara que ‘he llegit el seu llibre entenc més bé la sensació de força i d’equilibri que em va semblar que desprenia, a Altaïr, mentre signava la seua obra a uns adolescents i els recomanava que anessin al metge abans de posar-se a córrer seriosament.

Reconec que jo no sóc de córrer. En tot cas, de caminar, d’hort i de ioga, però les aventures de l’Emma Roca (personals, professionals, esportives i intel.lectuals) m’han fet pensar en força coses. D’entrada, m’han fet pensar que probablement seria interessant que la coneguessin els meus estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisuals, i que li sentissin explicar els seus projectes i els seus antecedents. He parlat amb ells sobre storytelling i històries de vida, i tinc la sensació que no acaben de comprendre què significa entendre i explicar la vida, la vida d’un mateix, com una narració que adquireix sentit, en el moment d’explicar-la. Crec que la història de l’Emma Roca els agradaria.

Share Button
Published inOPINIÓ

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: