Skip to content

El viatge a Ítaca

Des de març del 2012, en un discurs pronunciat en en un congrés del seu partit, el president Artur Mas ha fet referència, en més d’una ocasió, al viatge d’Ulisses a Ítaca com a metàfora de l’objectiu del procés sobiranista a Catalunya.

L’Odissea (en grec ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ἡ Ὀδύσσεια) és el segon dels grans poemes èpics grecs atribuïts a Homer  (l’altre és la Ilíada) i se’l considera dels poemes fundacionals del cànon literari occidental.

És un exemple de literatura d’aventures i de viatges, encara que el marc del Mediterrani esdevé sovint mític, amb la presència de llocs imaginaris i intromissions de l’altre món. Tanmateix, si sentiu curiositat per aquest famós i mític viatge, podeu consultar una proposta de Gisèle Mounzer que inclou un   mapa interactiu que ressegueix el periple del protagonista de l’obra d’Homer: Ulisses, també anomenat Odisseu.

 

VIATGE_A_ÍTACA_

Share Button
Published inCOMUNICACIÓ POLÍTICA

2 Comments

  1. Eva Esteve

    Interessantíssim. Estic segura que més d’un s’apuntarà a resseguir la ruta. Personalment m’apassiona viatjar de la mà d’algun autor. Sense anar més lluny, incomparable la visita a Venència d’aquest estiuamb la guia del Corto Maltés… ben bé com passejar-hi de bracet amb l’Hugo Pratt.

    • Gràcies. M’alegra que et sembli una idea interessant. Sorprén una mica que encara no hagin sorgit més iniciatives diguem-ne empresarials, en relació a aquesta opció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: