Skip to content

EL DIA “D”: ÀFRICA COM NO L’HAVIES VISTA MAI

10 testimonis d’excepció apropen a Lleida una Àfrica “com mai no l’havies vista”.

 

 

EL DIA D a la UdL
 
Reserva’t la data! El proper 15 d’octubre de 2015 és EL DIA D. 
 
“EL DIA D: Àfrica com mai no l’havies vista” és el resultat de més de 1 any de treball conjunt entre la Càtedra de Periodisme i Comunicació de la UdL i la Fundació Ferreruela Sanfeliu. Una jornada de reflexió transversal què neix amb vocació de descoberta, amb la voluntat de trencar amb prejudicis i estereotips per, des de nous punts de vista, apropar a la ciutadania inusuals perspectives i renovades mirades sobre la realitat humana, paisatgística, tecnològica, científica, empresarial i cultural del continent africà. 
 
AFRICA I LLEIDA: una estreta relació.
 
Lleida, ens diuen els experts, és la capital de província de l’estat espanyol que acull al més gran nombre de nouvinguts provinents de les contrades africanes. Es per això que els promotors de la jornada volem contribuir a que, a través del coneixement de les realitats africanes, puguem aprendre a valorar i respectar a tots aquells qui trien Lleida com la seva ciutat adoptiva i contribuir així a ampliar els vincles culturals, econòmics i socials entre cultures. Doncs la diversitat cultural és font de riquesa, intercanvis, benestar i creativitat.
 
EL CONTINGUT DE LA JORNADA: 10 ponents d’excepció, una oportunitat única.
 
EL DIA D és materialitza a través d’un fórmula fresca i dinàmica de breus ponències i taules de debat que permeten participar als assistents. Entre els ponents confirmats, hi destaquen no només personalitats distingides de la nostra ciutat com Josep Maria Llop, qui ens guiarà pels secrets dels carrers de les ciutats africanes. També fills adoptius com l’escriptor Jordi Tomàs, qui ens relatarà com la tradició i el capital social són dos dels actius més importants del continent i com aquests poden donar lloc a extraordinàries històries de vida. El reconegut fotògraf Hèctor Mediavilla arribarà a Lleida per descobrir-nos amb les seves imatges als Sapeurs africans, un moviment cultural tan exòtic com profund, amb encoratjadors valors humans. El periodista Carlos Bajo, ens sorprendrà parlant de creativitat, tecnologia i reciclatge:  del “Lowhightech”  i els moviments de participació ciutadana que s’estructuren través d’internet. Amb ells, el científic Senegalès Birame Boye ens parlarà d’innovació, ecologia i sostenibilitat “Made in Africa”; mentre que el consultor i especialista en inversió de capital a l’Àfrica Mario Gonzalez, ens relatarà els més i els menys del “Dorado Africà” i com el futur empresarial internacional aposta per aquest continent. 
 
UNA JORNADA OBERTA A LA CIUTAT: la Plaça Víctor Siurana un escenari excepcional i ple de sorpreses! 
 
A aquests i d’altres ponents d’excepció s’hi sumaran activitats paral·leles a l’espai públic obertes a la participació ciutadana i que contribuiran a l’acompliment dels objectius del projecte: divulgar els valors i les expressions de la cultura africana, fomentant així el coneixement de la realitat contemporània que viu el continent, més enllà de la pobresa, de les dificultats o limitacions que tots ja coneixem i sempre tant presents als mitjans de comunicació de masses. 
 
EL DIA D ofereix una capacitat d’assistència presencial d’entre 100 i 120 persones. Ús convidem a reservar la vostra plaça i a no perdre-us aquesta interessant, fresca, dinàmica, curiosa, provocadora i intel·ligentment entretinguda jornada plena de continguts. 
 
Lleida, juliol del 2015
 

INFORMACIÓ & INSCRIPCIONS  catpec@udl.cat
 
 

 

Afegeix un comentari

Share Button
Published in2.0POLÍTICA

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: