Skip to content

El Codi Universal del Discurs Polític Burocràtic

De vegades, la inanitat i la redundància d’aquella mena de discurs polític que, en definitiva, no diu res, resulta perfectament intercanviable i eludeix l’acarament amb la realitat, ens pot fer arribar a riure, si superem  la fatiga o l’enfurismament que provoca d’entrada, especialment en circumstàncies tan adverses com les actuals.

Una revista de Varsòvia va publicar en una data que no he pogut determinar, un anomenat Codi Universal del Discurs Político-Burocràtic, una broma que venia a posar en evidència els mecanismes del llenguatge oficial més encarcarat.

Flag of Warsaw
Flag of Warsaw (Photo credit: Wikipedia)

La manera d’utilitzar aquest Codi és molt simple. Es comença per la primera casella de la primera columna, es passa a qualsevol casella de la segona columna, després a la tercera i a la quarta. Un cop completat aquest cicle, es torna a la primera columna i es continua viatjant per les següents, en l’ordre que es vulgui. Segons els seus autors, el Codi permet generar unes 10.000 combinacions, amb les quals un orador podria parlar 40 hores seguides.

Share Button
Published inOPINIÓ

Be First to Comment

  1. Matís a afegir o a implementar “on orador podria BRAMAR 40 hores seguides”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: