Skip to content

Curs d’estiu sobre la vida, la mort i el dol

Us convido a llegir l’entrevista amb la professora de la Universitat de Lleida Joana Soto, sobre el contingut del curs “Mors certa, hora incerta. Una aproximació social, mèdica i comunicativa de la vida, la mort i el dol en la societat humana.”

Segons Joana Soto:

“Curiosament, existeix una relació singular entre la mort i el sexe. Mentre el sexe, anys enrere, era considerat un dels tabús per excel·lència, mantenint-se en l’àmbit del secret i de la més estricta privadesa, la mort es manifestava de forma més púbica, vivint l’experiència de la morta a casa i vetllant els taüts a les llars particulars. Ara, aquesta relació s’ha invertit i la mort ha esdevingut un dels vetos més destacats de l’època contemporània.

Actualment, doncs, és difícil trobar persones que en vulguin parlar, als nens i als adolescents se’ls amaga i són els hospitals els que s’encarreguen de gestionar els processos de malaltia i defunció, deixant a la família en un segon terme i al malalt en solitud davant d’aquesta experiència. A les llibreries trobem centenars de manuals sobre el naixement, el part i els embarassos, en canvi la presència de la mort és pràcticament nul·la. En general, el contrast amb la vivència de la mort, en relació a la primera meitat del segle XX, és enorme”


Universitat de Lleida
Universitat de Lleida (Photo credit: Wikipedia)
Share Button
Published inMORS CERTA, HORA INCERTA...

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: