Skip to content

Alzheimer i sentit de l’humor

Tupuxuara leonardii

La malaltia d’Alzheimer és dramàtica, incurable i abocada a un final previsible. Al llarg del procés de decadència inevitable de la persona afectada, que continua essent sobretot un ésser humà digne i estimat, els familiars, acompanyants i amics també es trobaran amb l’oportunitat de viure moments entranyables, lligats a una altra manera de comunicar-se amb el malalt, molt vinculada al tacte i a l’afecte, o situacions que més endavant recordaran o explicaran com a anècdotes divertides i fins i tot felices, provocades per errors de memòria o confusions del pacient.

Com que els familiars o amics del malalt d’Alzheimer no tenen cap raó per sentir vergonya a causa d’alguns aspectes de la conducta del pacient, fins i tot és saludable i humà que puguin afrontar amb sentit de l’humor algunes d’aquestes reaccions, sobretot quan la rialla pot ser compartida amb l’estimat o estimada que l’Alzheimer va allunyant lentament de nosaltres.

Share Button
Published inOPINIÓ

One Comment

  1. Josep Grau

    L’afecte del cuidador cap al malalt d’Alzhiemer ha originat algunes de les històries d’amor més meravelloses de la humanitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: