Skip to content

Així hem de tractar els febles?

Un Govern responsable i políticament valent, sigui quin sigui el seu color polític o la seua bandera, no s’hauria de resignar a posar en perill l’assistència als seus ciutadans més febles. Des d’un punt de vista estrictament ètic i moral –ja ni tan sols no parlo de política– es tracta d’un pecat social greu que descriu força bé a quin nivell de deteriorament social estem arribant. Em sento trist i decebut si és així com hem de tractar els més dèbils d’entre nosaltres.

L’impagament dels concerts i les subvencions d’aquest mes a residències d’ancians, centres de discapacitats o de drogodependents i altres entitats que presten serveis socials fa perillar la continuïtat d’alguns d’aquests gestors de serveis i deixarà milers de treballadors sense poder cobrar la nòmina de juliol.

La Taula d’Entitats del Tercer Sector ha denunciat que l’impagament dels concerts del mes de juliol deixa en “una situació d’una gravetat sense precedents” i a la vora del col·lapse centenars de centres i residències de discapacitats, ancians i malalts mentals. “Aquest impagament s’ha produït en un moment d’extrema fragilitat de moltes organitzacions, perquè se suma al retard generalitzat en els pagaments de les subvencions de tots els departaments de la Generalitat i a la dificultat per obtenir finançament dels bancs”, han explicat les entitats socials.

Segons el baròmetre realitzat per l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), un 63% de les seves entitats associades no podran pagar el 100% de les nòmines als seus treballadors.

Share Button
Published inOPINIÓ

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: