Skip to content

Adif, gomina…

Un jutjat de Barcelona ha destapat la desviació d’uns 31 milions d’euros en les obres de l’AVE a Barcelona, gràcies a la connivència entre diversos alts càrrecs d’Adif (empresa pública del ministeri de Foment) i quatre constructores: Corsán, Sacyr, Acciona i FCC. Els gestors d’Adif van donar per bones obres que no s’havien executat. L’import total del llatrocini és (de moment) desconegut, perquè els 31 milions corresponen només a un petit tram de l’obra, concretament a un quilòmetre i mig. En conseqüència, és de suposar que assolirà proporcions escandaloses. A canvi, els implicats en la trama, per part d’Adif, van ser retribuïts amb un seguit de suculents viatges a estacions d’esquí dels Estats Units i Canadà, i a diverses capitals europees. Ja és gros que tot això s’hagi sabut gairebé al mateix temps que Adif

embarcava, per enèsima vegada, milers de passatgers en una nova jornada del “tren de la bruixa”, en el sistema de Rodalies de Barcelona, convertit definitivament en un artefacte inservible i caòtic, que amarga la vida dels seus usuaris. Podria afegir alguna consideració més? Em sembla que no cal.

Ahir, en un breu d’alguns diaris, qui sortia a donar explicacions públiques era l’alcalde de Saragossa, i ho feia per justificar el càrrec al seu ajuntament dels 15’90 € que costa un tub de gomina, tot dient que amb jornades de 13 hores a l’alcaldia, necessita estar “presentable”. Difícilment es pot comparar l’adquisició de la gomina –val a dir que jo l’associava més aviat a l’estil dels polítics conservadors espanyols—al saqueig protagonitzat per alguns alts càrrecs d’Adif, no hi ha dubte, però reitera la dificultat d’establir una frontera clara entre la butxaca de cadascú i els diners del comú, en amplis sectors de la política i l’empresa pública. No robar és bàsic, però la política democràtica hauria de reclamar també als seus actors honestedat intel·lectual, coherència i respecte, fins i tot en aquells actes que no siguin penalment punibles.  

Share Button
Published inOPINIÓOPINIÓ I ARTICLES PUBLICATSPOLÍTICA

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: