Skip to content

A Catalunya, ja hi ha una majoria de votants favorables a la independència d’Espanya

Català: Distribució dels escons al Parlament d...

 

La darrera estadística del Baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat, publicada aquest matí, confirma el creixement progressiu de l’independentisme, que assoliria en una consulta una clara majoria favorable.  la percepció general d’un creixement inesgotable de l’independentisme. Una majoria més que absoluta. En resposta a la pregunta sobre què faria l’enquestat si demà se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya, un 51,1% hi votaria a favor, un 21,1% en contra, un 21,1% s’abstindria i un 6.6% emetria un vot nul o no sap o no contesta.

En relació al darrer baròmetre,  l’independentisme creix a Catalunya en 6,5 punts percentuals. Així mateix, la percepció del 55,5% dels catalans és que si Catalunya fos un país independent el nivell de vida seria “millor que ara”, i només un 12,8%, pitjor. És de destacar que fins i tot la majoria dels enquestats que es declaren votants socialistes reconeix que la independència suposaria una millora objectiva de les seues condicions de vida.

Si demà se celebressin eleccions al Parlament de Catalunya, els votants de CiU, ERC i ICV es decantarien per una àmplia majoria per la independència. En canvi, guanyaria el “no” entre els votants del  del PSC (41%), del PP(74%) i de C’s (57%), però no pas per una aclaparadora majoria, com es podria pensar.

Share Button
Published inPOLÍTICA

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: