Skip to content

Pits, penis i Alzheimer

English: Histopathogic image of senile plaques...

No fa pas massa tempa, l’oncòleg brasiler i premi Nobel de Medicina Drauzio Varella va explicar que en matèria de recerca, s’inverteix cinc vegades mes en medicaments per incrementar la potència sexual i en pròtesis de mama que en la recerca d’una teràpia eficaç per prevenir o frenar l’evolució de l’Alzheimer. En conseqüència, el Dr. Varella advertia que en pocs anys tindrem avis amb un penis incansable i àvies amb unes magnífiques mamelles, però incapaços de recordar perquè serveixen el penis i les mamelles.

Xifres a banda, jo també tinc la impressió que ni s’ha avançat gaire ni constitueix una prioritat la búsqueda d’una solució per a l’Alzheimer i d’altres demències degeneratives.  Mentrestant, la seua incidència  s’incrementa anualment i continua essent un autèntic drama emocional, econòmic i personal per als afectats i per a les famílies.

Es poden escriure reflexions molt profundes sobre l’Alzheimer, sobre l’amor i sobre allò que que queda d’una persona la integritat de la qual s’esmicola a poc a poc, fins a la desaparició definitiva. En parlaré més endavant.

Avui, però, em volia limitar a lamentar aquest limitat interès per la recerca i pel tractament de l’Alzheimer. Passen els anys i els avenços obtinguts són –des del punt de vista d’un profà que conviu amb la malaltia– pírrics, per no dir inexistents.

Share Button
Published inOPINIÓ

2 Comments

  1. Josep Grau

    He viscut el drama de l’Alzheimer a casa i és un desgast emocional incomparable. No se m’ocorren gaires coses que puguin ser més prioritàries que lluitar contra aquest malaltia.

    Ànims, Miquel.

    • No ho sabia, Josep, però em poso en la teua pell i sé que tu també ho entens. Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: