Skip to content

Hi ha vida digital, després de la mort?

 

 

Del 2 al 6 de juliol, amb el títol MORS CERTA, HORA INCERTA. UNA APROXIMACIÓ SOCIAL, MÈDICA I COMUNICATIVA DE LA VIDA, LA MORT I EL DOL EN LA SOCIETAT HUMANA, impartirem amb Joana Soto Merola (Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL), Ernest Benach Pascual (especialista en web 2.0), Anna Jiménez Vílchez (Hospital Universitari Arnau de Vilanova), Miquel Pueyo París (UdL), Joana Soto Merola (UdL) i Joan Viñas Salas (UdL), un curs que d’entrada pot semblar una raresa, però que creiem que més aviat pot resultar  apassionant, sobretot per la dimensió interdisciplinar que tindrà.

 La mort és l’esdeveniment irrefutable per excel·lència i la seva universalitat justifica l’interès pel seu estudi. És l’únic succés del que estem totalment segurs. Ara bé, la seva universalitat no la fa homogènia i, a més, la concepció i tractament de la mort és un fenomen que ha variat al llarg del temps. D’un fet normal, ha passat a ser una cosa estranya. Tot i que actualment està més controlada que mai, la seva vivència està més oculta. En sabem més que anys enrere, però l’hem amagada rere un tabú infranquejable.

A Europa, fins al segle XVIII, les persones estaven familiaritzades amb la idea de la seva pròpia mort. Aquesta era un ritual organitzat, una cerimònia pública: al voltant del llit del mort, els familiars vetllaven el cadàver durant hores. Posteriorment, la mort s’ha convertit en un tema absolutament prohibit: en el món en el que vivim la mort és amagada.
Per evitar aquesta conspiració silenciosa contra la mort, aquest curs es planteja com a objectiu estudiar-la des d’una perspectiva interdisciplinar.

 

Share Button
Published inMORS CERTA, HORA INCERTA...

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow Me
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: